Върховният административен съд потвърди решението на първоинстанционния съд, че жалбата

...
Върховният административен съд потвърди решението на първоинстанционния съд, че жалбата
Коментари Харесай

ВАС отряза родителите за жалбата им срещу Стратегията за детето

Върховният административен съд удостовери решението на първоинстанционния съд, че жалбата против смяната на Наредбата за изискванията и реда за реализиране на ограничения за попречване изоставянето на деца и настаняването им в институции, както и за тяхната реинтеграция, е неоснователна и не следва да се преглежда всъщност.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

На 1 юли Върховен административен съд остави без разглеждане жалбата против Наредбата.

От Върховен административен съд показват, че измененията в Наредбата бяха признати от държавното управление на 2 май за да се подобрят ограниченията за поддръжка на родителите за реинтеграция на детето в фамилията му и предварителна защита на изоставянето.

Според измененията дирекциите " Социално подкрепяне " могат да подхващат дейности за реинтеграция незабавно след настаняване на детето отвън фамилията му точно за по-бързо връщане на детето в неговото биологично семейство. Съгласно предходния ред работата по реинтеграция започваше едвам след подаване на заявление от родителите.

Според Върховния административен съд с измененията в Наредбата се слага акцент както върху подобряването на ограниченията за поддръжка на родителите за предварителна защита на изоставянето, по този начин и на поддръжката след настаняване на детето отвън фамилията.

Съдът смята, че ограниченията за попречване изоставянето на деца и настаняването им в профилирани институции, както и ограниченията за реинтеграция на децата в фамилията са по-ясно регламентирани. С измененията се усъвършенства координацията сред дирекцията " Социално подкрепяне " по сегашен адрес на детето и дирекцията " Социално подкрепяне " по местожителство на родителите, показват още от Върховен административен съд. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР