Върховният административен съд потвърди решение на Административен съд София –

...
Върховният административен съд потвърди решение на Административен съд София –
Коментари Харесай

Съдът се произнесе за ТЕЦ Бобов дол

Върховният административен съд удостовери решение на Административен съд София – град по проблем с пробно изгаряне на модифицирани горива, получени от боклуци с неопасни свойства в съществуващата горивна апаратура на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “,съобщиха от съда.

Предмет на правосъдния спор е наличието на Писмо с изх. № 26-00-239/14.08.2018 година, издадено от зам.-министъра на околната среда и водите. С него Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ е осведомен, че може да организира опита без авансово слагане на специфични условия в Комплексното позволение във връзка с горивните уреди, които ще се употребяват. В т. 1 до 6 от писмото са разказани изискванията, при които може да се извърши пробното изгаряне на въпросните боклуци.
Върховните магистрати удостоверяват преценката на първоинстанционния административен съд, че поради поисканото от Топлоелектрическа централа " Бобов дол " изменение на инсталацията, без значение че горенето е пробно, само министърът на околната среда и водите е способен да даде сходно позволение, а не зам.-министъра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР