Върховният административен съд отмени три наложени финансови корекции на Община

...
Върховният административен съд отмени три наложени финансови корекции на Община
Коментари Харесай

Община Враца спечели дела по финансови корекции за над 10 млн. лв.

Върховният административен съд анулира три наложени финансови корекции на Община Враца на обща стойност от над 10 милиона лв..
Първото решение на Върховен административен съд е за промяна в размер на над 9 300 000 лева по плана за воден цикъл.
„ Заради пороци в извършените публични поръчки през 2012 година за довеждащия тръбопровод от ръководещия орган е наложена 5% финансова промяна на предходното управление на локалната администрация. През 2021 година след многократни инспекции по предложение на Агенцията за одит на средствата от Европейския съюз е наложена наново глоба по плана за воден цикъл в размер на 25%. Решението на Управляващия орган бе обжалвано, като през месец май Върховният административен съд анулира финансовата промяна “ – разяснява кметът Каменов и юристът по плана Росица Миленова в границите на конференция. По време на срещата, кметът добави, че при осъществяване на инспекциите през 2021 година не са установени некачествено изпълнени действия.
През последния месец още две финансови корекции на обща стойност от над 1 млн. лева по трансграничния план с Окръг Долж бяха анулирани от Върховния административен съд.
Калин Каменов бе безапелационен, че локалната администрация ще продължи да апелира всички сходни решения, с които незаслужено се постановат наказания по изпълняваните планове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР