Върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика

...
Върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика
Коментари Харесай

Могерини: Русия, Иран и Турция трябва да изпълнят обещанията си за Сирия

Върховния представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини съобщи, че Русия, Иран и Турция носят „ особена отговорност “ за прекратяването на огъня в Сирия и връщането на сирийския президент Башар Асад на масата за договарянията, съобщи „ Асошиейтед прес “

„ Ставаме очевидци на усилване на военните дейности, което е тъкмо противоположното на това, което дадоха обещание от Русия, Иран и Турция. Русия и Иран, по-специално, би трябвало да упражнят напън върху Дамаск, с цел да върнат Сирия на масата за договаряния под егидата на Организация на обединените нации. “, сподели Могерини.

„ Вярваме, че единственият метод за определяне на дълготраен мир в Сирия е обвързван с политическите процеси под егидата на Организация на обединените нации “, добави тя.

Изказването на Могерини идва в миг, когато в Брюксел се организира донорска конференция на представители на близо 80 страни, организации и сътрудници, подкрепящи Сирия. Европейски Съюз се надява, че срещата ще подкрепи за възобновяване на мирния развой под егидата на Организация на обединените нации и ще събере няколко милиарда $ филантропична помощ за Сирия и нейните съседи като Ливан и Йордания, които приютяват към 3 милиона сирийски бежанци.

Организация на обединените нации се надява, че на конференцията ще бъдат събрани повече от 7 милиарда $, макар че доста донорите се опасяват да влагат, поради неналичието на изясненост към края на спора. Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че Берлин ще отпусне 1 милиарда за нуждаещите се в Сирия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР