Върховния касационен съд отложи делото срещу бившият кмет на столичния

...
Върховния касационен съд отложи делото срещу бившият кмет на столичния
Коментари Харесай

ВКС отложи делото срещу Десислава Иванчева

Върховния касационен съд отсрочи делото против някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров.

Върховният касационен съд промени мярката „ домакински арест” на някогашната кметица на „ Младост” Десислава Иванчева в „ парична гаранция” от 10 000 лв.. Тя ще може да излиза от вкъщи си, когато внесе парите.

Апелативният спецсъд понижи фрапантно присъдите по корупционната спекулация в регион " Младост ".Втората правосъдна инстанция понижи наказването на някогашната кметица от 20 на 8 година затвор. На заместничката ѝ от 15 на 7 година, а на някогашния областен кмет от 12 на 6 година отнемане от независимост.

Делото е формирано по митинг на прокуратурата и тъжби на Иванчева, Петрова и Дюлгеров против присъдата на Апелативния профилиран углавен съд. При задържането им на 17 април 2018 година у тримата бяха открити белязани банкноти на стойност 70 хиляди евро. Според обвиняването това е първият транш от поискания от тях рушвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР