Върховната рада на Украйна лиши от неприкосновеност депутата Надежда Савченко,

...
Върховната рада на Украйна лиши от неприкосновеност депутата Надежда Савченко,
Коментари Харесай

Задържаха Савченко в украинския парламент, искала да прави преврат и взриви Киев!

Върховната рада на Украйна лиши от цялост депутата Надежда Савченко, давайки единодушие тя да бъде привлечена като обвинена. Тя бе арестувана напряко в постройката на Народното събрание.

Преди това Савченко съобщи, че няма да се откаже от званието Герой на Украйна и няма да сдаде депутатския си имунитет.



Тя още веднъж сподели, че е знаела за това, че е записвана скрито и " особено поради камерата и записа " е водила такива диалози, с цел да предизвика властта.
Савченко съобщи още, че е знаела и за задържането. Затова и сестра й Вера пристигнала през днешния ден в Народното събрание с нейните движимости, приготвени за ареста.

Генералният прокурор Юрий Луценко съобщи през днешния ден в Радата, че Савченко е възнамерявала да разположи гранатомети, с които да обстреля центъра на Киев.
" Това е терористичен акт, ориентиран за събаряне на украинското държавно управление ", съобщи още той.

Междувременно генералната прокуратура разгласява фрагменти от скрития видеозапис, който стана и съображение за ареста на Савченко.



На видеото жена, наподобяваща на Савченко, изяснява на събеседниците си, че има желание да направи прелом в Украйна. Тя декларира, че се надява Порошенко да се провали на изборите през 2019 година и предлага той да бъде погубен дружно с други високопоставени лица на Радата.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР