Върховната административна прокуратура възлага на министъра на земеделието, храните и

...
Върховната административна прокуратура възлага на министъра на земеделието, храните и
Коментари Харесай

ВАП възложи на Танева да провери тровят ли земеделци храната ни

Върховната административна прокуратура разпорежда на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри да ревизира дали в страната се внасят, продават и употребяват неразрешени препарати за растителна отбрана.

Във ВАП е формирана кореспонденция по следствието на Васил Иванов, излъчено в "Неделята на NOVA ", в което се съдържат данни, за това че аграрни производители употребяват неразрешени препарати.

"ВАП назначава незабавна инспекция, която би трябвало да откри реализира ли се импорт, стартиране на пазара или приложимост на неразрешени или негодни артикули за растителна отбрана, както и на артикули за растителна отбрана от лица, които не имат позволение за стартиране на пазара и приложимост. Обхватът на инспекцията би трябвало да откри земеделските производители употребяват ли препарати за растителна отбрана, които не са позволени или съдържат такива съставки. Резултатите от инспекцията следва да се обобщят в отчет ", оповестяват от прокуратурата.

Вижте по какъв начин земеделци тровят храната ни

"В случай, че се разкрият и други условия от голяма важност за вярното изясняване на поставените въпроси, същите да следва да бъдат разказани в обобщаващия акт. В него би трябвало да бъдат вписани още направените констатации, разкритите случаи на неспазване на използваните правила, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях и за санкциониране на отговорните лица, в това число постановени административни актове, формирани актове за определяне на административни нарушавания, издадени наказателни постановления и заповеди за налагане на насилствени административни ограничения. Докладът от инспекцията следва да бъде показан на ВАП в най-кратък период ", показват още от държавното обвинение
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР