Върховната административна прокуратура сезира компетентните институции да проверят осъществява ли

...
Върховната административна прокуратура сезира компетентните институции да проверят осъществява ли
Коментари Харесай

Прокуратурата нареди проверка за незаконна сеч и строителство около язовир Искър

Върховната административна прокуратура сезира способените институции да ревизират реализира ли се нерегламентирано изсичане на дървета, нелегално строителство и замърсявания в чашката на язовир " Искър ". 

Проверката е предоставена на служебния министър на земеделието храните и горите, служебния министър на околната среда и водите, служебния министър на районното развиване и благоустройството и на Столична община. Тя идва дни след следствие на bTV, което сподели тежка строителна техника на метри от водата, макар че земите се водят пасища и само възможни са леки аграрни постройки или преместваеми обекти. 

По време на инспекцията е належащо контролните органи да открият има ли нерегламентирано изсичане на дървета и нелегално строителство в чашката на язовира, както и да подхващат всички предписани от нормативните актове ограничения, за отбрана сигурността на популацията.  

До ВАП би трябвало да бъдат изпратени отчети, в които да са отразени посочените констатации, позволени нарушавания, формирани административни и административнонаказателни производства, както и ограниченията за прекратяване на нарушаванията. Трябва да бъдат включени и всички данни има ли безучастие от страна на административни органи. Ако в хода на работата по случая бъдат открити и данни за закононарушение, ще бъде сезирана способената прокуратура и структури на Министерство на вътрешните работи, прецизират от прокуратурата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР