Върховна касационна прокуратура (ВКП) ще реши съдбата на бургазлиите Деян

...
Върховна касационна прокуратура (ВКП) ще реши съдбата на бургазлиите Деян
Коментари Харесай

Ето какво се случва с Келемето и Дългия с разбитата нарколаборатория в Бургас

Върховна касационна прокуратура (ВКП) ще реши ориста на бургазлиите Деян Димитров-Дългия и Николай Апостолов-Келемето, оповестява "Флагман ". Двамата са без обвинявания към този момент цялостен месец, откакто в средата на август бяха задържани при полицейска акция в ж.к. „ Братя Миладинови “.

От Окръжна прокуратура-Бургас са отправили запитване към ВКП, която би трябвало да реши пред коя инстанция да се явят Келемето и Дългия. Това надлежно ще дефинира и тежестта на обвиняванията против двамата.

Ако против тях няма задоволително доказателства, че са имали желание да пласират дрогата, която създават, делото ще се гледа пред Районния съд.

Според закона присъдата за държане на дрога е от 1 до 6 години затвор и от 2 000 до 10 000 лева, а за разпространение наказването е от 2 до 8 години и от 5 000 до 20 000 лева

При акцията са открити голям брой прекуросри и принадлежности за готвене на синтетична дрога. Присъдата за така наречен прекусори обаче е най-сурова – от 3 до 12 години затвор и санкция от 20 000 до 100 000 лв..

При блестяща акция на бургаската полиция в средата на август беше разрушена огромна нарколаборатория. В жилището на Дългия на ул. „ Места “ униформените откриха бутилки с фосфорна киселина, натриева основа, разредители, кислол, толуол, червен фосфор, йод, две колби, термометър, които се употребяват за произвеждане на пико. По самите принадлежности даже са открити останки от синтетична дрога.

Ченгетата намерили във фризера към половин кило кафеникава субстанция, реагирала при полевия наркотест на метамфетамин. Извършената експертиза обаче сподели, че веществото е комбинация въз основата на натриева основа и калий, която също е прекурсор за готвене на пико.

Дългия е задържан в жилището по време на акцията, а Келемето е сгащен безусловно на прага на жилището. Той носел в себе си 12 опаковки с по 10 хапчета ефедрин, 2 л разредител и бутилка с кислол.

Апостолов е с дебело досие. Той има няколко присъди, главно за грабежи и обири, лежал е в пандиза. Дългия е с чисто правосъдно минало.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР