Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи проверка за спазването на изискванията

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи проверка за спазването на изискванията
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае и с храната в училища и детски градини |

Върховна административна прокуратура (ВАП) разпореди инспекция за спазването на условията за качество и сигурност на храните, предлагани от кухни в учебни заведения и детски градини на изпълнителния шеф на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ). 

Проверката, предоставена още на 9 септември, би трябвало да откри дали се съблюдават условията, посочени в Закона за храните.

Необходимо е получените резултати да се синтезират в систематизиран отчет, в който да бъдат отразени направените констатации, разкритите случаи на неспазване на използваните правила, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях и за санкциониране на отговорните лица. 

Междувременно не престават инспекциите на БАБХ, предоставени от ВАП от началото на епидемиологичната конюнктура в страната, за попречване и недопускане на нарушавания при предлагането на храни на пазара, а при установени такива – предприемане на дейности от подготвеност на контролните органи и санкциониране на нарушителите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР