Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира служебния министър на околната среда

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира служебния министър на околната среда
Коментари Харесай

Прокуратурата изпрати проверка на депото за боклук във Враждебна

Върховна административна прокуратура ( ВАП ) сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета на София в сходство със отговорностите и пълномощията си по закон да извършат надзор на активността на хранилище за боклуци " Враждебна " , оповестяват от прокуратурата.

Във ВАП е формирана кореспонденция по сигнал от предприемчив комитет на жителите на кв. " Враждебна ". В него жителите показват неодобрение от употребата на сметището, намиращо се на територията на столичния квартал. В сигнала са изразени претенции за неотложно преустановяване на активността на хранилище " Враждебна ", в което съгласно инициативния комитет се съхраняват боклуци от всевъзможен тип, рекултивиране на терена и разчистване на отпадъците, пластмасата и други

В отбрана на държавния и публичния интерес ВАП сезира способените органи с оглед реализиране на ефикасен надзор за отбрана на околната среда и човешкото здраве при ръководство на отпадъците.

До ВАП в къс период следва да бъдат изпратени отчети , в които да са отразени резултатите, нарушаванията на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания.

Днес, 22.06.2021г., заместникът на основния прокурор при ВАП Десислава Пиронева се срещна с жители от инициативния комитет на жителите на кв. " Враждебна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР