Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Прокуратурата сезира министерства и ДНСК да проверят строежите в парк Росенец

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на районното развиване и благоустройството (МРРБ), министъра на околната среда и водите (МОСВ), министъра на туризма (МТ) и началника на Дирекцията за народен и строителен надзор да извършат незабавни инспекции на място и по документи на плануваните и осъществени градежи в местността „ Аркутино “ на границата на община Созопол и община Приморско и в парк „ Росенец “ край гр. Бургас, оповестиха от прокуратурата.
ВАП е образувала кореспонденция по информация в медиите за неспазване на правни правила, защитаващи изключителната държавна благосъстоятелност и уреждащи условия за запазване на зони под режима на Закона за биологичното многообразие (ЗБР) и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), съотв. за правда на строителството.
В хода на инспекцията би трябвало да се откри дали е позволено накърняване на правото на изключителна държавна благосъстоятелност върху морски плаж. Следва да се ревизира подхванати ли са ограничения за отбраната й при нарушавания, стеснен ли е свободният и безплатният достъп до морски плаж, попадат ли съответните парцели в предпазени зони по Закон за биологичното разнообразие, има ли съществуване в парцелите на пясъчни дюни според ЗУЧК, осъществени ли са градежи. В хода на инспекцията следва да се открият и съществуване на документите, изискуеми от екологичното законодателство и спазването на всички условия за правда на строителството съгласно Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и останалите изброени закони от рода на благосъстоятелност и статут на земята, съществуване на нужни предварителни контракти, влезнали в действие устройствени проекти и така нататък
Събраните данни следва да се обобщят в отчет и да се изпратят на ВАП в най-кратък период.
Гешев нападна президента, Христо Иванов и " анархо-либералите "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР