Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да направи

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да направи
Коментари Харесай

Държавното обвинение иска Фандъкова да провери управлението на паркове и градини

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да направи инспекция дали се съблюдават условията за поддържането и опазването на зелената система в общината. Тя би трябвало да включва инспекция на осъществяването на пълномощията от кметовете на региони и общинските органи по озеленяване към регионите, както и по осъществяване на програмата " Зелена София ", по която се обезпечават материали за облагородяване на междублокови пространства.

Според известието, изпратено от държавното обвиняване, мотив за настояването са изявления в медиите, „ сочеща недобро ръководство на зелената система на територията на Столична община “. " Описаните в изявленията неподходящи условия засягат значими публични ползи, свързани със опазване и възстановяване на зелените площи на територията на столицата “, оповестяват от прокуратурата. Така и обаче не излиза наяве кои тъкмо изявления са предиздвикали прокуратурата да се заеме с опазването на парковете и градините в столицата, нито каква притеснителна информация е оповестена в тези материали.

" От Столична община се изисква да изпрати във ВАП мнение по поставените в изявленията въпроси, както и информация по отношение на подхванати ограничения, взети решения и реализирани резултати. В случай, че при инспекцията се разкрият и други условия от голяма важност за цялостното изясняване на поставените въпроси, следва да се отразят в обобщаващия акт, както и съответните констатации с подхванатите ограничения от Следствен отдел към окръжна прокуратура “, написа в известието, което приключва с това, че отчетът с резултатите от инспекцията би трябвало да бъде показан на прокуратурата в най-кратък период.

От общината оповестиха, че ще създадат поисканата инспекция.

Това е следващата задача, предоставена на локалната власт от прокуратурата. Вече тече инспекция на постройките в естествен парк " Витоша ", която би трябвало да откри дали има нелегално строителство. Тя визира и частни парцели като вила " Аглика ", употребена от хазартния необут Васил Божков. Преди това на общината беше предоставено да ревизира и лифтовете и влековете на Витоша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР