Върховна административна прокуратура (ВАП) е поискала незабавни проверки на място

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) е поискала незабавни проверки на място
Коментари Харесай

Наредени са проверки на морското имение на Доган

Върховна административна прокуратура (ВАП) е поискала незабавни инспекции на място и по документи на плануваните и осъществени градежи в парк " Росенец ", където се намира т. нар Морски сарай на почетния водач на Движение за права и свободи, както и в местността " Аркутино " на границата на общините Созопол и Приморско. За инспекцията са били сезирани министрите на околната среда, на районното развиване, на туризма и на началника на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК).

Съобщението за разпоредените инспекции идва часове откакто основният прокурор Иван Гешев не даде явен отговор на журналистически въпроси дали ще подреди инспекция на случая от преди ден, при който гардове от Националната работа за защита изблъскаха в морето съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, който искаше да стъпи на брега край постройката, населявана от Доган.

" За кой случай на Росенец говорите? Прокуратурата няма желание да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближават избори, очевидно влязохме в предизборна обстановка ", сподели основният прокурор пред публицисти в Габрово.

Той уточни, че прокуратурата ще извърши инспекция на всичко, което е от нейната подготвеност, само че обществото да не чака от тях политически изявления.

Часове по-късно ВАП разгласи, че е образувала кореспонденция по информация в медиите за неспазване на правни правила, защитаващи изключителната държавна благосъстоятелност и уреждащи условия за запазване на зони под режима на Закона за биологичното многообразие (ЗБР) и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), надлежно за правда на строителството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР