Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие
Коментари Харесай

ВАП възложи на двама министри проверка за качеството на водата в Брестовица

Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на районното развиване и благоустройство и служебния министър на опазването на здравето за съблюдаване на законодателството, регламентиращо ръководството и контрола на водоснабдяването за питейно-битови цели, по отношение на нуждата от обезпечаване на вода за хората в село Брестовица, област Пловдив и нейното качество. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Във ВАП е формирана кореспонденция по информация в медиите за некачествена питейна вода, която тече от чешмите на жителите на село Брестовица. В информацията, представена от медиите, се загатва, че във водата има манган, както и че е трябвало да се стартира създаване на нов тръбопровод, поради проблем с водоснабдяването. Жителите на селото неведнъж са алармирали за казуса, който продължава повече от година.

Възложената инспекция следва да обясни събитията и предпоставките за предприемане на нужни ограничения, свързани с обезпечаване на естественото и качествено водоснабдяване за питейни и битови потребности в село Брестовица.

По време на инспекцията от контролните органи би трябвало да изяснят и всички други обстоятелства и въпроси, свързани с нарушеното водоснабдяване и качеството на питейна вода в селото, както и да се предотврати настъпването на нездравословни последствия върху здравето на популацията.

В случай че бъдат установени нарушавания, следва да се подхващат и всички планувани в нормативните актове административни и административнонаказателни ограничения. Ако в хода на работата по случая бъдат открити и данни за закононарушение, следва да се сезира способената прокуратура и структури на Министерство на вътрешните работи.

Резултатите, нарушаванията на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания, следва да бъдат отразени в отчет, който да бъде пратен във ВАП в къс период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР