Вареното пет минути сладко и плодовете, пасирани със захар, съдържат

...
Вареното пет минути сладко и плодовете, пасирани със захар, съдържат
Коментари Харесай

Диетолог препоръча алтернатива на конфитюра

Вареното пет минути сладко и плодовете, пасирани със захар, съдържат доста повече витамини, в сравнение с конфитюрите, приготвени по класическа рецепта , съобщи диетологът Антон Бракин.

Според Бракин сладката с костилки не би трябвало да се съхранява повече от една година - да вземем за пример сладкото от череши или ябълки, защото костилките съдържат вещество, което може да докара до тежко отравяне при погрешно предпазване.



" Спорите на плесените, формирани на повърхността на сладкото, проникват надълбоко в него и отделят микотоксини. Попадайки в организма, те могат да се натрупват и да провокират алергични реакции и даже тежки отравяния ", разясни диетологът.

Той подсети, че в процеса на подготвяне на класическо сладко се употребява доста захар, нормално в съответствие едно към едно. Възрастните не трябва да употребяват повече от 100 грама дневно, а децата до тригодишна възраст - най-много 40 грама, акцентира той.

Според него най-хубавата атернатива на обичайното сладко са плодовете, смлени с по-малко захар . До сходно умозаключение са стигнали и специалисти от университета на Пенсилвания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР