Въпроси към министъра на регионалното развитие Иван Шишков за ремонта

...
Въпроси към министъра на регионалното развитие Иван Шишков за ремонта
Коментари Харесай

"Възраждане" попитаха МРРБ за ремонта на Аспаруховия мост и пътя през Трифон Зарезан

Въпроси към министъра на районното развиване Иван Шишков за ремонта на Аспаруховия мост и панорамния път Варна - Златни пясъци са отправили от Политическа партия " Възраждане ". Това сподели на брифинг водачът на партията Костадин Костадинов. Според Костадинов общината би трябвало по-активно да работи по двете тематики, с цел да се обезпечи финансиране и ремонтите да станат факт.

Костадинов уточни, че ремонтът на Аспаруховия мост би трябвало да се реализира от АПИ с финансиране от страната, като се изключи тротоарите, парапетите и стълбовете, които са обвързване на общината, а свлачището " Трифон Зарезан " е с общинско финансиране 

Този мост трябваше да бъде ремонтиран през 2019 година. Този главен ремонт закъснява години, сподели той. Костадинов напомни, че са осъществявани няколко частични ремонта, само че единствено на предмостовите уреди. По негова информация мостът не е ремонтиран от 1999 или съвсем 25 години.  Тъй като неведнъж сме чували от община Варна, че Аспаруховият мост е обвързване единствено на страната, каквото чуваме и за панорамния път, взехме решение да се обърнем към министерството. 

От " Възраждане " са попитали има ли механически или работен план за ремонт на моста, като полученият отговор е негативен. Това значи, че в най-хубавия случай, в случай че тръгне да се работи по план, може да се стартира от идната година, изясни Костадинов. 

От отрасловото министерство са прецизирали, че тротоарите, перилата, парапетите, тролейбусната линия, стълбовете са отговорност на общината, а с цел да може да се реализира повсеместен ремонт и тя би трябвало да се включи, сподели Костадинов. 

Панорамният път е рухнал към този момент четвърт век. Пътят е обществена общинска благосъстоятелност, положението му се дължи на безхаберието на локалната власт, акцентира Костадинов. Проект за премостване на свлачището има, направен е от общината през 2017 година, само че не е препоръчан за осъществяване, изясни той. От получения отговор от министерството е станало ясно, че финансирането би трябвало да бъде за сметка на общината. 

Чуйте повече в звуковия файл:
По обявата работи: Елисавета Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР