Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде

...
Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде
Коментари Харесай

Кремъл: Разглеждаме въпроса за закриване на посолството ни в България

Въпросът за закриване на съветското посолство в България ще бъде прегледан от външното министерство на Русия, а в случай че е належащо, ще се рапортува на съветския президент Владимир Путин, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация Интерфакс.

По-рано през днешния ден съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова направи изказване на страницата на съветската дипломатическа задача в обществените мрежи. Тя сподели, че обръщението на съветската страна към българското външно министерство е било подценено.

" За страдание, нашето послание към Министерството на външните работи на Република България беше пренебрегнато. Във връзка с това имам намерение без отсрочване да повдигна пред управлението на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще докара до закриване на българската дипломатическа задача в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последствия на тази стъпка е напълно върху държавното управление на Кирил Петков ", съобщи Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата задача и дали то ще бъде прегледано. " (Въпросът) ще бъде прегледан от Министерството на външните работи (на Русия) и в случай че е належащо, ще бъде докладван на президента ", съобщи представителят на Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР