Въпросът за справедливостта е много наболял в обществото. Има сериозно

...
Въпросът за справедливостта е много наболял в обществото. Има сериозно
Коментари Харесай

Новият шеф на парламента: НС няма да е гумен печат. Ще има дебат

" Въпросът за справедливостта е доста наболял в обществото. Има съществено чувство за неналичието му. Съдебната промяна е сериозен приоритет на множеството политически обединения. Конкретните параметри на една такава промяна подлежат на доуточняване, само че включват промени на КПКОНПИ, Висш съдебен съвет. Приоритет е закриването на профилираното правораздаване. Ще бъде на дневен ред в Народното събрание ", уточни Минчев пред bTV.

Законовите способи да се ограничи въздействието на основния прокурор във Висшия правосъден съвет минават през промяна в структурата на прокуратурата, която е централизиран орган. Това обаче минава през конституционни промени, изясни Минчев, което прави промяната сложна.

" Промени във Висш съдебен съвет могат да се вършат и през Закона за правосъдната власт. Една от концепциите е този орган да стане краткотрайно настоящ ", уточни Минчев.

" Народното събрание е пъстро, седем разнообразни обединения са вътре. Ще решим казуса с незадоволителното място за всички зам.-председатели с ротация. Има шест пулта. Във всеки един миг горе могат да бъдат петима зам.-председатели ", разяснява Минчев.

По думите му има предпоставки коледната почивка на депугагиге да не бъде нормална, тъй като по този метод ще се забавят огромна част от процесите. Това обаче предстои на спор. Минчев разяснява и въпросът със заплатата на депутата Делян Пеевски, който е едно от лицата, попаднали под ударите на американския закон " Магнитски " поради обвинявания в корупция. Въпросът е по какъв начин депутатът от Движение за права и свободи ще получава заплатата си. Минчев обаче уточни, че не е разсъждавал по този проблем, само че няма да допусне сметките на Народното събрание да бъдат запорирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР