Въпросът за нагативния ефект на пасивното пушене вече се дискутира

...
Въпросът за нагативния ефект на пасивното пушене вече се дискутира
Коментари Харесай

Колко рисково е пасивното пушене на марихуана?


Въпросът за нагативния резултат на пасивното пушене към този момент се дискутира освен във връзка с тютюневите произведения, а и по oтношение на марихуаната . Въпросът придобива по-голяма значителност в изискванията на узаконяване на марихуаната за медицински потребности във от ден на ден страни по света.

Установено е, че пасивното тютюнопушене предизвика характерни проблеми с кръвоносните съдове . Лабораторните проби демонстрират, че вдишването на цигарен пушек и насищането на кръвта с него понижава способността на съдовите стени да се отпускат и да поддържат естественото кръвообращение. Този резултат трае към 30 минути , след което гладката мускулатура в съдовите стени възвръща естествения си тонус .

При буйните пушачи, които пушат приблизително по 1-2 цигари на час, естествената функционалност на съдовите стени може съществено да се наруши и те въобще да не получат опция да я възстановят. Така се стига до един от най-сериозните рискови фактори при дейните и пасивни пушачи – рискът от тромбоза , инфаркт и инсулт. Данните за този риск при пасивните пушачи на марихуана са даже по-плашещи.

Свързани публикации.. Дори краткосрочното пасивно пушене вреди 1 Марихуана - открита е нова заплаха от използването ѝ! 0 Медицинска марихуана – резултати върху тялото 0

Лабораторно изследване, извършено в Съединени американски щати, открива, че пасивното пушене на марихуана има надалеч по-траен отрицателен резултат върху

кръвоносните съдове спрямо този на цигарения пушек. Влошеният тонус на кръвоносните съдове при пасивно пушене на марихуана може да продължи до 90 и повече минути . Уврежданията на съдовите стени може да са още по-трайни и при редовно излагане на пасивно пушене може да станат непоправими.

Проследява се и резултатът на пасивното пушене на марихуана върху риска от рак и други съществени болести на белия дроб . Учените смятат, че този риск е еднообразно висок и при двата вида пасивно пушене – на тютюн и на марихуана.

Макар да има друг химичен състав от тютюна марихуаната води до същите, а в някои случаи и по-сериозни, резултати, когато димът й се вдишва пасивно. Това постанова въвеждането на съществени ограничавания върху използването й на публични места даже в страните, където тя е изцяло легализирана за медицински потребности.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР