Въпросът за името на Република Македония, случаят със заловените гръцки

...
Въпросът за името на Република Македония, случаят със заловените гръцки
Коментари Харесай

Облаците над гръцката управляваща коалиция се сгъстяват

Въпросът за името на Република Македония, казусът със хванатите гръцки бойци от Турция, позициите на притежателя на ПАОК Иван Савидис са основните точки, към които нарастват несъгласията сред СИРИЗА и „ Независими гърци “ в ръководещата коалиция на премиера Алексис Ципрас.
В края на месеца се чака външният министър Никос Кодзияс да показа в Народното събрание предложенията за решение на дългогодишния спор за името, който Атина има с Република Македония. Според портала „ Ин “ това може да докара до овакантяване на държавното управление от „ Независими гърци “ на министъра на защитата Панос Каменос и всички негови министри. Въпреки това се очаквало той да продължи да поддържа кабинета.
Допълнително масло в огъня наля и отношението на двете ръководещи партии към предприемача Иван Савидис. Двете политически сили излязоха с разнообразни позиции, което се прави оценка от гръцките медии като увеличение на нетърпимостта сред съдружните сътрудници и облаци над ръководещата коалиция.
„ Случаят със Савидис промени връзките сред СИРИЗА и „ Независими гърци “. За пръв път информациите за огромни проблеми вътре в обединението се удостоверяват както от членовете на СРИЗА, по този начин и от членовете на „ Независими гърци “. Ципрас и Каменос няма да се намесят, с цел да „ изгасят “ огъня, както беше в предишното “, написа „ Нафтемборики “.
В същото време държавният представител Димитрис Санакопулос съобщи през днешния ден пред радио „ Алфа 989 “, че няма никакви проблеми сред двете партии и държавното управление ще изкара цялостния си мандат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР