Въпросът стана особено актуален, след като в Русия започна производството

...
Въпросът стана особено актуален, след като в Русия започна производството
Коментари Харесай

Професионалист vs. аматьор: Почти три метра е разликата в спирачния път с и без ABS. Познайте в чия полза?

Въпросът стана изключително настоящ, откакто в Русия стартира производството на опростени коли без ABS, само че за нас постоянно си е бил подобен, тъй като към момента по родните пътища се движат много коли бе съществуването на ABS.

Професионалният играч Скот Менсъл се опита да отговори на въпроса. Той откри дали човек може да се оправи със прекъсването по-добре от технологията. За опита е определен автомобил Mazda MX-5 със лично тегло малко над 1200 кг, което е сравнимо с тежестта на същата Lada Granta.

Спиране със и без ABS
Скот първо тества какъв ще бъде спирачният път на автомобила с ABS. Той форсира колата до скорост от към 100 км/ч. При такива условия спирачният път бе 34.7 метра.

Тестването на способността на спирачната система на автомобила без електроника първо беше препоръчано на елементарен водач. Имаше общо пет опита. Най-добрият спирачен път беше 39 метра. Всички останали надвишиха 42 метра.
Ами в случай че е професионален водач?
Още пет опита направи самият професионален ездач. Още от първия път той сподели резултат по-добър от предходния водач. Спирачният път беше 40 метра. Но той не можеше да се оправи със задачата по-добре от електронния помощник. Най-късият спирачен път бе 37.5 метра. Вижте.

По този метод даже професионален водач не може да се оправи със прекъсването по-добре от ABS. Минималната разлика беше 2,8 м. За елементарен водач даже след няколко опита разликата е по-голяма.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР