Въпросът как да се отървете от конденза зависи от това

...
Въпросът как да се отървете от конденза зависи от това
Коментари Харесай

Как да спрем конденза у дома?

Въпросът по какъв начин да се отървете от конденза зависи от това какъв брой сериозен е казусът. Всички процедури се основават на две елементарни стъпки  - възстановяване на вентилацията и отоплението. Как да се отървете от конденза

Подобрете вентилацията. Добрата вентилация е от значително значение в битката с конденза. Отварянето на прозорците допустимо най-често, е елементарен метод да подобрите вентилацията във вашия дом.

Подобрете отоплението. Настройката на отоплението да поддържа топла околна температура ще понижи кондензата, а влагата посредством постепенно нагряване на стени и други повърхности ще изчезне. Избягвайте потреблението на газови нагреватели, защото те създават огромно количество влага.

Как да предотвратим конденза по прозорците

Избършете засегнатите прозорци с моп и подсушете прозореца, перваза на прозореца и към него с забрадка.

Отворете прозорците, с цел да пропуснете мокър и изсъхнал въздух.

Поставете уплътнения, с цел да предотвратите навлизането на леден въздух посредством рамката.

Поставете вентилационни отвори. Тези отвори оказват помощ за възстановяване на вентилацията, когато оставянето на прозорците отворени за дълги интервали от време е неловко или рисково.

Как да предотвратите конденза на двоен стъклопакет

Следвайте същите стъпки, както нагоре, като се изключи точка номер три, уплътненията, вградени в рамките, нормално са повече от задоволителни, с цел да запазят студените течения, да не прониква.

Как да предотвратим конденза по стените
Топ триковете на опитните домакини против запотяване на прозорците
Запотяването на прозорците е извънредно скучен проблем. Опитните домакини се оправят с него благодарение на изпитани трикове, благодаре...
Прочети повече
Отворете допустимо най-вече порти и прозорци, с цел да позволите на въздуха да се движи.

Оставете дребна пролука сред мебелите и стените, с цел да осигурите задоволителен въздушен поток в цялата стая.

Уверете се, че домът ви е добре отоплен през студените месеци.

Спрете да сушите облекла върху радиатори. Ако нямате различен избор с изключение на да сушите облеклата си на закрито, сушете ги в обособена стая с отворен прозорец и затворете вратата.

Как да предотвратим конденза в кухнята
Фолио за прозорци срещу конденз – ще решат ли казуса ни
През зимата всички ние се сблъскваме с един доста противен проблем, обвързван с изпотяването на прозорците и появяването на капчици вода по...
Прочети повече
Подобрете вентилацията, като отворите прозорците колкото е допустимо повече. Отворете прозорец, в случай че нямата друга опция, до момента в който готвите, с цел да може влагата да излезе отвън кухнята.

Винаги използвайте абсорбатор по време на готвене и, в случай че е допустимо, при шупване на чайника.

Когато готвите, използвайте капаците на тиганите, тенджерите, това освен ще редуцира времето за готвене, само че и ще предотврати попадането на необикновено количество пара във въздуха.

Не затваряйте прозореца и не изключвайте абсорбатора най-малко един час след привършване на готвенето.

Как да предотвратим конденза?
Хитри трикове за справяне с конденз по прозорците
Какво е конденз и по какъв начин да го предотвратим? Това е постоянно обсъждана тематика, изключително през есенно-зимния сезон, когато стартира отоплителният с...
Прочети повече
Следването на горните препоръки е превъзходен метод да предотвратите образуването на конденз, само че има и други стъпки, които можете да предприемете, с цел да намалите вероятността от конденз.

Следете равнището на мокрота в помещението, това е сигурен метод да се справите с конденза. Благодарение на чудесата на актуалните технологии има доста евтини цифрови хигрометри (влагомери), които демонстрират настоящата температура, както и равнището на мокрота. Когато употребявате хигрометър, би трябвало да се стремите към равнище на мокрота сред 40% и 50%.

Купете сушилня за въздух. Ако живеете в регион с висока мокрота или в случай че кондензът продължава да се появява, може да помислите за закупуване на изсушител. Тези машини отстраняват влагата от въздуха, с цел да го създадат по-малко мокър. Един добър изсушител, оставен включен през нощта или денем, може да в профил до 12 литра вода от въздуха в дом с 3-4 спални.

Оглед на покрива. Проверете вътрешните и външните стени и покрива за повреди, които могат да доведат до конденз.

Освен това проверете улуците, уверете се, че не са запушени. Ако вода тече от улука и се стича по стената, рано или късно ще имате сериозен проблем с влагата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР