Въпреки всички правни проблеми около подкрепяната от китайското правителство ByteDance

...
Въпреки всички правни проблеми около подкрепяната от китайското правителство ByteDance
Коментари Харесай

Напук на забраните, TikTok го направи

Въпреки всички правни проблеми към подкрепяната от китайското държавно управление ByteDance и нейната платформа TikTok, компанията реши да задейства директни известия (DM) за всички консуматори на приложението. 
 TikTok Music и може ли TikTok да превземе Spotify
Spotify - идната жертва на TikTok

Нова ниша за TikTok

До този миг функционалността беше налична единствено за консуматори, които се следват един различен. 

Тя беше въведена за първи път през ноември 2022 година за дребна група хора като част от бета тест, само че към този момент е налична за всички.
How to set up direct messages on TikTok
Целта на TikTok с този ход е напълно ясна - да направи приложението по-социално. 

Идеята е, че опцията за пращане на директни известия ще насърчи хората да споделят повече, а това би довело и до още повече трафик. 

В последна сметка, стремежът на TikTok е да се трансформира в най-предпочитаната обществена мрежа за от ден на ден хора, само че най-много за по-възрастните консуматори, които по-бавно от младежите откриват видео платформата. 
 Снимка 604031

Към момента приложението се оправя чудесно в това направление и може да се похвали с над 1.53 милиарда консуматори и над един милиард месечни консуматори. 

В същото време TikTok е изправена пред идни забрани в Съединени американски щати и в Европейски Съюз, откакто ByteDance призна, че е приложението е било употребявано шпионаж на публицисти. 

Това докара до възбрана за прилагане на приложението през телефони, издадени от държавното управление на Америка, и в няколко учебни заведения.
 TikTok, Instagram, Фейсбук и по какъв начин трите приложения наблюдават всичко, което вършим на смарт телефона си
Как TikTok, Instagram и Фейсбук наблюдават всичко, което вършим

Нови разкрития

Въпреки бурния напредък на мрежата и непрестанните усъвършенствания, измежду които е и въвеждането на директни известия, ТikTok несъмнено има какво да губи, в случай че законодателните органи продължат да постановат наказания. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР