"Въпреки всички кризи, в които се намираме, българските деца спортуват ...

"Въпреки всички кризи, в които се намираме, българските деца спортуват

Радев: За да имаме здрава и силна нация, българските деца да спортуват

"Въпреки всички рецесии, в които се намираме, българските деца спортуват от ден на ден. Това е залогът да имаме здрава, мощна, работоспособна нация в бъдеще “, съобщи президентът Румен Радев, който участва на съревнование по лека атлетика за деца и младежи в границите на самодейността "Спортувай с президента ".

Президентската самодейност има за цел да предизвиква физическата интензивност измежду децата.

По време на шампионата президентът даде старт на една от сериите на тичане на 100 метра с трудности при девойките и отличи четиримата състезатели, постигнали най-хубави самостоятелни резултати при момчетата, девойките, юношите и девойките.

Домакин и уредник на Купата на президента по лека атлетика е Спортен клуб "Приорити спорт ", чиито ръководител е българският изявен състезател и треньор Магдалена Христова.

Румен Радев изрече признателност към уредниците за това, че приобщават българските деца към спорта. Държавният глава поздрави всички деца, които по време на Президентския тест, състоящ се от разнообразни лекоатлетически извършения, премериха сили и демонстрираха спортните си умения.

Видео от спортния празник с президента вижте в телевизия Bulgaria ON AIR

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg