Въпреки възраженията на прокуратурата, Софийският градски съд реши - партията

...
Въпреки възраженията на прокуратурата, Софийският градски съд реши - партията
Коментари Харесай

СГС: Партията на Васил Божков трябва да бъде вписана в регистъра


Въпреки възраженията на прокуратура та, Софийският градски съд реши - партия та на намиращия се в Дубай Васил Божков " Българско лято " да бъде вписана в регистъра на политическите партии, съобщи БНР. 

Прокуратурата изиска съдът да откаже регистрация на партия на намиращия се в Дубай предприемач, тъй като нямало доказателства, че онлайн учредяването на “Българско лято ” се е състояло, поради задраскани имена и непълни ЕГН-та в подписката с партийните членове и тъй като лъвчето от логото на групировката приличало на това от емблемата на Българския монетен двор и от енергийна напитка. След час инспекция арбитър Светослав Василев отговори на прокуратура та - за учредяването има видеозапис и нотариално заверени заявления от учредителите, единствено пет от ЕГН-тата са били проблематични, а лъвчето на Българско лято не можело да бъде сбъркано с другите две. 

Прокуратурата има период до идващия петък да стачкува пред Върховен касационен съд:

" Това ще се разбере другата седмица, не в този момент. Не са ни връчени нито преписи, нищо не ни е връчено ", беше сбит прокурор Милен Юртенов.

При възможен митинг в последния ден и идно изговаряне на Върховен касационен съд и време за регистриране, наподобява невероятно " Българско лято " да се записва до 17 февруари, когато изтича срокът за регистрация в изборите на 4-ти април:

" Всички сме гледали едни такива скучни предвидими американски филми с явен сюжет, тъй че ние бяхме подготвени за тези сюжети и сме подготвени до вид Д безусловно "., каза Борил Соколов, ръководител на Българско лято.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР