Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, каза министърът

...
Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, каза министърът
Коментари Харесай

Здравният министър: Място за тревога няма, болниците ще издържат на натиска

Въпреки увеличението на инфектираните, място за паника няма, сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов във Варна. По думите му от през днешния ден в София той стартира срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към преодоляване на обстановката с разпространяването на , заяви bTV.
Болниците ще устоят на натиска, те разполагат с всичко належащо, добави Ангелов. Според него сериозни точки в страната сега няма, има места, където потенциалът от кревати е напълнен и се вършат трансформации, с цел да може броят им да бъде повишен. По думите на министъра това е годно за Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София.
 Европа е в лапите на новите разновидности на ковид Европа е в лапите на новите разновидности на ковид
Нарастването на броя на новите разновидности на ковид завладя цяла Европа. Наред с английския вариант, разновидностите, открити за първи...
Записалите се за са към този момент близо 60 000 души, сподели Ангелов. По думите му против електронната система обаче има непрекъснати хакерски офанзиви. Явно някой доста желае да се провалим, само че няма да стане, уточни Ангелов. И посочи, че " Информационно обслужване " има екип, който работи непрекъснато и на всеки час подава информация към здравното министерство.
" Ваксинацията върви с положително движение и, в случай че по този начин продължава, до края на лятото ще сме постигнали задачата си - 70 на 100 от българите да бъдат ваксинирани ", уточни Ангелов.
В началото на акцията по имунизация България направи две неща, които в този момент и другите страни стартират да ползват, сподели Ангелов. По думите му това са слагане на имунизацията на Оксфорд на хора над 55 години и отварянето на зелените коридори.
Министърът сподели още, че до 10 март би трябвало да завърши имунизирането на членовете на изборни комисии на всички равнища. Той добави, че се работи интензивно за сполучлив летен туристически сезон, като концепцията е да се обезпечи оптималната сигурност както за идващите посетители, по този начин и за българските жители.
 Наближаваме сериозно равнище на инфектираните Наближаваме сериозно равнище на инфектираните
Експертите в битката с ковид зорко наблюдават по кое време клъстерното разпространяване на COVID-19 преминава в дифузно. Данните сочат,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР