Въпреки цялата потайност и спекулации, които обикновено съпровождат търсенето на

...
Въпреки цялата потайност и спекулации, които обикновено съпровождат търсенето на
Коментари Харесай

Защо изборът на кандидат за вицепрезидент на САЩ има по-голямо значение от обикновено

Въпреки цялата мистериозност и спекулации, които нормално съпровождат търсенето на претендент за вицепрезидент, това решение рядко оказва въздействие върху изборите. Но тази година обстановката може да е друга в миг, когато следва Джо Байдън да разгласи своя претендент.

Решението най-малкото ще измести фокуса на акцията най-малко краткотрайно от бурното президентство на Доналд Тръмп към самия Байдън. Повечето демократи не се усещат комфортно с това, като се има поради склонността на Байдън към гафове и настойчивата липса на вдъхновение от неговата кандидатура.

По-важното е, че този избор предлага на Байдън необикновена опция да сплоти партията, към момента разтърсена от успеха на Тръмп през 2016 година, и да укрепи нейното бъдеще. Той към този момент се е заел да избере жена и обмисля няколко чернокожи дами. А откакто Байдън не се е заел да се бори за втори мандат, неговият претендент за вицепрезидент може да попадне в мощна позиция да бъде повдигнат от Демократическата партия за кандидат-президент през 2024 година и да оформя националната политика през идващото десетилетие.

Сенатор Тим Кейн от Вирджиния, който беше претендент за вицепрезидент на Хилари Клинтън през 2016 година, сподели, че решението на Байдън " може да бъде най-силно и персонално преживеният избор на вицепрезидент в историята ".

" Никой не познава този пост по-добре от Джо Байдън и никой не е правил тази работа по-добре от Байдън, затова той в действителност ще вземе в свои ръце този избор ", сподели Кейн в изявление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР