Въпреки тревожните новини и минусовите температури навън, във въздухът се

...
Въпреки тревожните новини и минусовите температури навън, във въздухът се
Коментари Харесай

Според науката: Какво се случва с либидото през пролетта

Въпреки тревожните вести и минусовите температури на открито, във въздухът се носи уханието на пролетта.

Дори и в най-трудните моменти всеки желае обич. Дали природата в действителност разсънва либидото и по какъв начин да преведем „ скуката и умората “, в позитивна посока в връзките. С ярките пролетни лъчи стартира възпроизвеждането на сератонин, който е виновен за положителното въодушевление, оптимизма, привличането към противоположния пол. „ Химическият коктейл “ дефинира съвсем всички области от живота ни – от триумфите в учебно заведение и спорта до възприятията и половите страсти.

Слънцето задейства синтеза на витамин D. Той въздейства върху производството на главния хормон на желанието – тестостерон, а в това време понижава равнището на мелатонина ( " хормона на съня " ), по този метод се забавя производството на тестостерон, а това потиска желанието. И най-после, стоплянето на времето, пролетните разходки способстват за отделянето на „ хормоните на удоволствието “ ендорфини, непрекъснатите спътници на влюбените.

Нежният пол е по-податлив на пролетната " химия на любовта ", а мъжкото тяло създава тестостерон по-стабилно, поддържайки либидото в съвсем непрекъснат звук.

На една вълна

През пролетта девойките смъкват палтата, махат шапките, оголват краката си, а това основава предпоставки на „ дразнители “ за мъжете, образни по природа. Според изследвания повече от дамите се усещат най-секси напролет, а една трета получават най-вече мъжки похвали по това време на годината. Топлината излъчва полови миризми, които способстват за по-активно привличане на противоположния пол.

Напълно изменени

Пролетта е времето в годината, когато е добре да започнете нещо ново. Сменете прическата си, освежете лицето си с лек загар, отдайте се на прелестно извършване на покупки, още повече че тези събития въздействат на общото ви въодушевление, разрешават ви да се отпуснете и да се насладите на себе си. Добавете към „ пролетната стратегия “ създаването на нови интимни техники и цялостното отдаване на обичан човек.

Сексуална гражданска война

Въпреки пролетния прилив на страсти и желанието за смяна, доста двойки не престават да следват утъпканите интимни сюжети, като не разрешават на пролетта да проникне в спалнята им. Но на вятъра! Времето на всеобщия разцвет е времето за полови нововъведения и разлюляване на застоялите връзки.

От противоположната страна

Подобно на любовта, стресът и депресията са значително завършени от химията и, за благополучие, в нашата мощ е да им повлияем. Забавлявайки се в леглото, печелите спомагателни дози окситоцин, ендорфин и значимия за тялото антистресов хормон допамин. Последното освен се отразява удобно на психическото положение, само че и способства за по-добра централизация и триумф в работата и даже, съгласно учените, се бори с рака. Освен това постоянният секс укрепва имунната система и оказва помощ да се устои на пролетните вируси.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР