Въпреки това тези организми са в състояние да покажат повишена

...
Въпреки това тези организми са в състояние да покажат повишена
Коментари Харесай

Военните Разработват Умни Роботи, Използвайки Мозъка На Насекомите!

Въпреки това тези организми са в положение да покажат нараснала индивидуалност на прекарването, а това е първата стъпка към появяването на независимо схващане ", се оповестява в документа на плана към ДАРПА.

Екипите, провеждащи проучвания върху мозъка, са измежду най-добре финансираните единици в ДАРПА, оповестява списание Futurism.

Миналата година обява на изданието Atlantic разкри, че американските военни са дали стабилен грант на екип от учени за създаването на интерфейс, допускащ връзката сред човешки мозък и компютър, като задачата на плана била " препрограмирането на мозъците на бойците ". Според ДАРПА сходно нещо би било потребно за ветераните, страдащи от посттравматичен стрес.

" Инжектирането на мемоари е съвсем реализирано. Ние можем да използваме точните невронни кодове за постигането или подобряването на избрани умения ", споделя Джъстин Санчес, който управлява един от екипите, работещи в областта на мозъчните проучвания към ДАРПА.

Санчес сполучливо е вградил мемоари в плъхове, като технологията може да действа и при хора, в случай че учените имат по-задълбочени знания за човешкия мозък.

В най-новия си план ДАРПА предлага премия от 1 милион $ на компанията, която успее да сътвори точна карта на централната нервна система на насекомите. След това тя би трябвало да сътвори цифрова платформа, употребяваща архитектурата на инсектоидния мозък, с цел да сътвори по-способен изкуствен интелект, който ще има по-високи равнища на самостоятелност.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР