Въпреки студеното време и усложнената пандемична обстановка 850 бегачи и

...
Въпреки студеното време и усложнената пандемична обстановка 850 бегачи и
Коментари Харесай

Утре юбилейното състезание "Байк и рън за Чепън" пак ще подкрепи природата

Въпреки студеното време и усложнената пандемична конюнктура 850 бегачи и колоездачи са регистрирани за присъединяване в утрешния десети. Юбилейното надпревари по планинско тичане и колоездене ще се организира още веднъж в поддръжка на идеята за запазване на региона към Драгоманското тресавище.

Организаторите от магазините за спортна и планинарска екипировка " Стената " оповестяват, че тази година ще работят под надпис " Адреналин с идея 2 ", като надпреварата на следващия ден ще разшири напъните за запазване на природата в района на Драгоман и Чепън планина. Те припомнят, че през миналата година с помощта на участниците " Байк и рън за Чепън " е събрал и дарил над 3200 лева за възобновяване на инфраструктурата в Драгоманското тресавище.

Утрешното съревнование ще отдели 5 лева от всяка платена такса за присъединяване за акцията " Да съхраним ековните дървета на България " на Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа " Балкани ". Целта е да се насочи вниманието върху вековните дървета, които нямат институционална отбрана и са застрашени от заличаване поради градежи, сеч или липса на инфомираност. Виж повече за.

Организаторите прецизират, че конкуренцията ще премине по: тичане - 12 км до върха на Чепън планина и назад, тичане или колоездене 23 или 44 км,Чепън Скай и Дуатлон 23+23 км. За повторно " Байк и рън за Чепън " се случва през есента след отлагания заради изключителните противоепидемични ограничения. Състезанието на следващия ден ще се организира при съблюдаване на всички наставления на Министерство на здравеопазването за събития навън. А поради продължаващия градеж на автомагистрала " Европа " е изместено времеизмерването на север от интернационалния път, на към 500 м от площада, заради което участниците ще потеглят дружно от площада и, съпроводени от полицията, ще доближават до зоната на стартовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР