Въпреки стартиралите преговори за Брекзит председателят на Европейския съвет Доналд

...
Въпреки стартиралите преговори за Брекзит председателят на Европейския съвет Доналд
Коментари Харесай

Туск се размечта, че Великобритания може и да не излезе от ЕС

Въпреки стартиралите договаряния за Брекзит ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск се надява, че Англия въпреки всичко може и да не излезе от Европейския съюз. Той даже се „ размечта ", че това ще стане и реши да цитира Джон Ленън и песента му Imagine, когато направи изказването си.

" Някои от моите английски другари ме питат дали Брекзит може да не се случи и дали мога да си показва краен резултат, при който Англия остава част от Европейски Съюз.

Отговорих им, че в действителност Европейски Съюз е издигнат от фантазии, които е изглеждало невероятно да бъдат реализирани, тъй че кой знае ", сподели Туск, представен от „ Франс прес ".

След което Туск произнесе и фамозната фраза от именитата ария на Ленън от 1971 година: " You may say I am a dreamer, but I am not the only one. " (Може да кажете, че съм идеалист, само че не съм единственият).

Френският президент Еманюел Макрон, както и немският финансов министър Волфганг Шойбле предходната седмица споделиха, че за Англия " вратата е отворена " да остане в Европейски Съюз.

На съвета Мей би трябвало да предложи " великодушна оферта " за разпръскване на терзанията на Европейски Съюз за правата на трите милиона жители на съюза, които остават да живеят във Англия и след Брекзит.

Туск излъчва оптимизъм. Въпреки че това е неговият 80-и съвет като министър председател (на Полша-б.р.) или ръководител на Европейски Съюз, той твърди: " в никакъв случай преди не съм чувствал по-голяма религия, че нещата вървят към по-добро ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР