въпреки съобщението за прекратяване на огъня от враждуващите страни, според

...
въпреки съобщението за прекратяване на огъня от враждуващите страни, според
Коментари Харесай

23-ма убит в Афганистан по време на 3-дневното примирие

макар известието за преустановяване на огъня от враждуващите страни, съгласно публични представители. Близо 40 други са ранени при другите произшествия от четвъртък. По-голямата част от случаите са атентати, а не резултат на директни офанзиви.

Талибаните оповестиха на мюсюлманския празник Курбан байрям. Правителството отвърна със същото.

През първия ден обаче в столицата на северната провинция Кундуз при детонация на мини бяха убити минимум двама цивилни и 14 други ранени , потвърдиха двама провинциални чиновници. В южната провинция Кандахар минимум седем цивилни бяха убити, а трима други - ранени при две детонации, породени от наземни мини, сподели представителят на провинциалната полиция пред локалната телевизия Tolonews.

Талибански бойци нападнаха контролно-пропускателен пункт в окръг Гайлан в провинция Газни, съобщи представителят на губернатора на провинцията Уахидула Джумазада.
 Талибаните оповестиха 3-дневно прекъсване на огъня в Афганистан
Талибаните оповестиха 3-дневно прекъсване на огъня в Афганистан

За празника Рамазан Байрям

На втория денранени след гърмеж в джамия в област Шакар Дара в провинция Кабул. Талибаните отхвърлиха тяхното присъединяване. Губернаторът на южна провинция Урузган Мохамад Омар Ширзад съобщи, че талибанските бойци са нарушили прекратяването на огъня, като са направили две офанзиви против ескорт за сигурност на автомагистралата Кандахар-Урузган и в град Тарин Кот, оставяйки жертви. Взрив на бомба край пътя умъртви един член на проправителствените сили и рани различен в западната провинция Гор, удостовери заместник-началникът на полицията на провинцията Найк Мохамад Найкзад. Един боец е погубен, а трима други са ранени при различен гърмеж на крайпътна бомба в квартал Тагаб в провинция Каписа, сподели представителят на провинциалната полиция Шайек Шориш.

На третия ден служител на реда и двама цивилни са ранени, откакто бомба е блъснала полицейско транспортно средство в квартал Суроби в Кабул , заяви представител на полицията. Освен това няколко пилона с електричество бяха взривени от незнайни нападатели в столицата Кабул и северната провинция Парван.

Все още никоя група не е поела отговорност за случаите.

Говорителят на министерството на защитата Фауад Аман обаче съобщи, че талибаните са нарушили прекратяването на огъня, като са направили офанзиви против хората и афганистанските сили в няколко провинции.
 Над 200 починали и ранени при атентата против учебно заведение в Афганистан
Над 200 починали и ранени при атентата против учебно заведение в Афганистан

Все още се търсят изчезнали деца

Междувременно държавното управление и талибанските договарящи за мир се срещнаха в Катар след дълга пауза, оповестиха двете страни в петък, като е разисквано ускоряването на договарянията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР