Въпреки прогнозите за бури двамата астронавти на НАСА се отправиха

...
Въпреки прогнозите за бури двамата астронавти на НАСА се отправиха
Коментари Харесай

На живо: Повторен опит на историческия полет на НАСА и SpaceX

Въпреки прогнозите за стихии двамата астронавти на НАСА се насочиха към стартовата площадка за идващ опит за историческо извеждане в орбита на пилотирания транспортен съд на компанията на Илон Мъск Спейс Екс (SpaceX), съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Прогнозите за допустими метеорологични условия са 50 на 50 за момента на изстрелването, планувано в 22:22 часа българско време на пилотирания транспортен съд "Дракон " и ракетата-носител "Фалкон-9 ", която би трябвало да изведе кораба в орбита. Това ще бъде първото извеждане на астронавти в орбита от частна компания. Освен това НАСА за първи път от съвсем десетилетие изстрелва пилотиран транспортен съд от американска земя.

Лошото време oтложи историческия полет на НАСА и SpaceX

Астронавтите Дъг Хърли и Робърт Бенкен облякоха лъскавите си чернобели галактически костюми с помощна на техници с черни маски, ръкавици и черни качулки, изглеждащи като нинджи.

Преди да тръгнат за площадката за изстрелване с високопроходим автомобил на Тесла (Tesla), другата компания на Мъск, Бенкен сподели прегръдка, отправена към 6-годишния му наследник Тео и го попита: "Ще слушаш ли мама, ще направиш ли живота й по-лесен? ". Хърли пък изпрати въздушна целувка на 10-годишния си наследник и брачната половинка си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР