Въпреки предизвикателната изминала година и намалените рекламни инвестиции, в шестото

...
Коментари Харесай

Определиха финалистите в конкурса за онлайн маркетинг IAB MIXX Awards

Въпреки предизвикателната минала година и понижените рекламни вложения, в шестото издание на състезанието IAB MIXX Awards са подадени рекорден брой поръчки от български организации и рекламодатели. Събитието, проведено от браншовото съдружие IAB Bulgaria, цели да отличи най-хубавите цифрови акции на пазара.

В тазгодишното издание на състезанието са подадени общо 184 поръчки, което е с 40% повече спрямо 2020 година След първия кръг на гласуването не престават общо 88 от тях, които ще се състезават в 20 категории. В състезанието има три нови категории в отговор на измененията на пазара и новите трендове. Това са " Бранд активизъм ", която прави оценка акции, които застават зад идея или засягат публично значими тематики, " COVID-19 ", в която влизат цифровите акции, направени по време на първия локдаун и " Кампания невисок бюджет ", който съгласно разпоредбите на състезанието е до три хиляди лева

Общо 20 компании са подали поръчки в състезанието. Aгенцията с най-вече акции, стигнали до финала е proof. с общо 36, следвана от guts&braindDDB с общо 35 акции и All Channels Group с 20. Най-много поръчки са подадени в категориите " Най- добра акция за повишение познаваемостта за марката " " Най-ангажираща акция ", " Най-добра видео акция " и " Инфлуенсър маркетинг акция ".

През последните години беше подложен въпросът акциите в IAB MIXX Awards да се правят оценка от интернационално жури. В шестото издание на състезанието това към този момент е реалност. Журито е формирано от общо 10 маркетинг експерти от разнообразни организации в Европа, с редица награди. Те са разграничени в две посоки - " Творчество " и " Стратегия " и ще правят оценка поръчките съгласно четири съществени критерии - тактика, осъществяване и потребление на медиите, резултати и възвръщаемост на вложенията и творчество. Тежестта в оценката на всеки от критериите е 25%.

Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на публична гала на 22 април.

Вижте цялостния лист с финалисти:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР