Въпреки оставката на Валери Симеонов в качеството му на вицепремиер,

...
Въпреки оставката на Валери Симеонов в качеството му на вицепремиер,
Коментари Харесай

Протестиращите майки: Вкараха ни в политическа игра

Въпреки оставката на Валери Симеонов в качеството му на вицепремиер, майките на деца с увреждания, които 26 дни стачкуваха точно с настояването той да отпадне от властта, ще продължат с протестните дейности. Сега те ще отстояват настояванията си за по-адекватно, съгласно тях, законодателство за хората с увреждания.

„ Аз мога да кажа, че оставката по принцип е един честен акт. И трябваше да бъде подадена доста по-рано, а не след 26 дни. Ние доказахме, че събудихме гражданското общество. Доволни сме, тъй като поставихме началото. Предполагаме ще стартира едно вземане предвид, смяна на метода на говорене на политиците към обществото. И това е страхотна победа, в действителност ”, разяснява Боряна Драганова от самодейността „ Системата ни убива” пред bTV.

„ Това е една политическа игра, в която ни вкараха, за жалост. 26 дни не са малко време да ни накарат да стоим на митинги пред Министерския съвет. Ние нямаше по какъв начин да се откажем ”, съобщи Весела Одажиева.

Според майките оставката на Симеонов дава явен сигнал на цялото общество, че един обективен митинг може да успее. А изреченото от него те дефинираха като модел на държание и език на омразата, който се мултиплицира.

Майките не отхвърлиха, че от време на време сред тях има различия – митингите им започнаха още при започване на лятото и към момента не престават, само че разцепление сигурно няма.

„ Ние сме разнообразни хора, обединени от една кауза”, заключи Боряна Драганова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР