Въпреки очакванията за дъжд по време на втората свободна тренировка

...
Въпреки очакванията за дъжд по време на втората свободна тренировка
Коментари Харесай

Йоан Зарко излезе начело след втората тренировка в Тайланд

Въпреки упованията за дъжд по време на втората свободна подготовка за Гран При на Тайланд в MotoGP тя се организира на напълно сухата „ Бурирам “, което позоли на част от водачите да подобрят своите резултати от утринната първа подготовка.

Един от тях беше Йоан Зарко, който бе 12-ти в първата подготовка, само че оглави общото класиране след втората. Френският водач на Прамак Дукати стори това с време от 1:30.281, което му разреши да победи с 0.018 секунди Франческо Баная, който също усъвършенства своя утринен резултат. Тройката с пасив от 0.190 затвори съотборникът на Зарко Хорхе Мартин, който бе десети сутринта.

Марк Маркес бе най-бърз в първата подготвителна сесия и не съумя да усъвършенства своя резултат следобяд, само че това не му попречи да заеме четвъртото място в общото нареждане. Петицата добави международният първенец Фабио Куартараро, който също не съумя да усъвършенства своя утринен резултат в границите на вторите 45 минути за подготовка.

Джак Милър, Лука Марини, Мигел Оливейра, Алекс Ринс и Франко Морбидели допълниха местата в топ 10, които дават право на непосредствено присъединяване във втората фаза на утрешната подготовка. От тях Милър, Ринс и Морбидели сториха това с времената си от утринната подготовка.

Първи отвън десетката остана Енеа Бастианини, който бе с 0.025 по-бавен от Морбидели, още веднъж с резултата си от сутринта. Заемащият третото място в генералното класиране в MotoGP Алейш Еспаргаро остана едвам 13-ти, а сред него и Бастианини се подреди Кал Кръчлоу. 

Едно рухване на британеца на седмица завой три минути преди финала на сесията извади жълтите знамена, което пък не разреши на много от водачите да запишат рекордни обиколки в края на тренировката.

Третата свободна подготовка преди Гран При на Тайланд ще се организира на следващия ден в 6:50 часа сутринта българско време. Прогнозите дават късмет от 30% да вали в границите на сесията, което може и да разреши на водачите да подобрят своите достижения от през днешния ден. Ако това не се случи, то участниците непосредствено във втората фаза на квалификацията ще бъдат избрани на база днешните резултати, както се случи и в Япония предходната седмица.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР