Въпреки нестабилното време, 540 бегачи успяха да финишират Софийския полумаратон.Той

...
Въпреки нестабилното време, 540 бегачи успяха да финишират Софийския полумаратон.Той
Коментари Харесай

540 бегачи успяха да финишират полумаратона на София

Въпреки нестабилното време, 540 бегачи съумяха да финишират Софийския полумаратон.

Той се организира в центъра на града в събота и макар изисипалия се час по-рано дъжд, стотици запалянковци дойдоха за старта в 20:00, с цел да премерят сили в трите дисциплини – 5, 10 и 21 км. Трасето на вечерното съревнование включваше част от центъра, стигаше до кварталите „ Младост “ и „ Студентски град “, а финалът беше през Борисовата градина.

 Полумаратон на София

Големият победител е Георги Жеков, той измина полумаратонската отдалеченост (21 км) за 1 час, 14 минути и 47 секунди . Втори финишира Деян Колев (1:26:45), а трети Александър Владимиров (1:27:13). При дамите най-бърза бе Боряна Попова – тя измина трасето за 1 час, 42 минути и 31 секунди. Второто място бе заето от Теодора Петкова, а третото – от Памела Найденова.

В 10-километровата отдалеченост победиха Ангел Ангелов и Тоня Тонева, надлежно, при мъжете и дамите.

Най-късото трасе – 5 км, обичайно провокира огромен интерес, защото е уместно и за доста опитни, и за начинаещи в надпреварите. Първи финишираха Стефан Йорданов (при мъжете) и Маринела Цекова (при жените).



В рамките на Kaufland София полумаратон и тази година се организира безплатното ученическо съревнование RUN 4 EU , което се провежда в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Бюрото за връзка на Европейския парламент в България.

Похвално е, че петима от застаналите на старта участници в ученическото съревнование съумяха да изминат най-дългата отдалеченост – 21 км, като най-бърз беше Хакан Сабит. На него му лиши 1 час, 49 минути и 55 секунди, с цел да пробяга дистанцията.

Тази година имаше съревнование и за публицистите – те бягаха по 5-километровото трасе, като най-бърз бе Пламен Славов от „ Блиц “ (25:59).

 Старт

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР