Въпреки неспокойната обстановка в Етиопия, д-р Анелия Хохвартер заминава в

...
Въпреки неспокойната обстановка в Етиопия, д-р Анелия Хохвартер заминава в
Коментари Харесай

Известна лекарка от Виена заминава на мисия в Етиопия 


Въпреки неспокойната конюнктура в Етиопия, доктор Анелия Хохвартер отпътува в края на тази седмица за огромния етиопски щат Оромия. Нейното наличие там е неотложно, с цел да продължи работата на първия център за ретинална хирургия, който бе основан с нейна помощ през 2014 -2015 година. За тези 14 дни тя ще изнесе лекции и ще провежда образования, и ще даде мнението си по какъв начин работи очният център. От нейното професионална интервенция ще зависи запазването на документа на лечебната конструкция.
Д-р Анелия Хохвартер живее в Австрия и е водещ офталмолог, забележима фигура в обществения живот и филантропичните дела по целия свят. Тя е един от най-успелите български лекари в чужбина. От 2007 година дава отговор за региона на очните заболявания в Комисията за битка с домашното принуждение към Министерството за здравето, фамилията и младежта в Австрия. Участва в доста обществени планове, огромна част от които са свързани с нейната компетентност: лекарски задачи в Йемен (2009 г.), Зимбабве (2011 и 2012 г.), както и в Етиопия (2014, 2015, 2017 г.), където построява първия център за ретинална хирургия в страната.
Международно приетата офталмоложка застана зад идеята „ Локомат за България “ – пазаруване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят. Инициативата за това е изцяло  нейна, като всичките средства от продажбата на книгата й ”Пътуване ”  отиват за тази идея.
За миналите 365 дни доктор Хохвартер, която е наричана от пациентите си „ лекар-ангел ”  може да се похвали и с това, че книгата към този момент е издадена на четири европейски езика: родния й български, немски („Eine Reise ins Land der Sonne“), съветски („ Путешествие ”) и на британски ( “The Journey ”).
Досега персонално доктор Хохвартер е превела по дарителската сметка над 35 хиляди евро от продажбата на своите книги. Кампанията Локомат за България продължава!
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Постъпилите дарения ще бъдат преведени непосредствено от банката на компанията Hocoma, без междинни търговци съгласно контракта за покупко-продажба.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР