Въпреки неособено ласкавите отзиви на първите компютри със SoC Snapdragon

...
Въпреки неособено ласкавите отзиви на първите компютри със SoC Snapdragon
Коментари Харесай

В бенчмарковете се появиха първите лаптопи с процесор Snapdragon 845

Въпреки неособено ласкавите мнения на първите компютри със SoC Snapdragon 835, Microsoft и сътрудници не имат намерение да се отхвърлят и приготвят идващото потомство от тези устройства.
Остарелият към този момент Snapdragon 835 ще бъда сменен с платформата Snapdragon 845, а с нея идва 50% по-високо бързодействие. Информацията е на бенчмарка GeekBench, в който бе видян нов преносим компютър на Lenovo, основан на Snapdragon 845.

Системата-върху-чипа Snapdragon 845 разполага с 4х процесорни ядра с тактова периодичност 1,7 GHz плюс 4х ядра с периодичност 2,8 GHz. В бенчмарка е посочена тактова периодичност 2,96 GHz или съвсем 3 GHz.



Да си напомним, че Snapdragon 835 в компютрите се разграничава от Snapdragon 835 в смарт телефоните и в действителност това е друга платформа. Твърде е евентуално и при Snapdragon 845 да е същата обстановка.

В бенчмарка са показани едвам 4 GB оперативна памет, което е много непретенциозно. Навярно това е бюджетен компютър. Резултатът при едноядрените проби е 1 352 точки, а при многоядрените – 4 280 точки.

За съпоставяне, Asus Nova Go със Snapdragon 835 в GeekBench демонстрира 2 952 точки в многоядрените проби и прекомерно унилите 814 точки при едноядрените. Очевидно е, че преносимите компютри със Snapdragon 845 ще бъдат доста по-пъргави и производителни. Това си проличава и от излязлата към този момент ARM64 SDK за 64-битови UWP приложения за ARM процесори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР