Въпреки напредването на технологиите в медицина и фармацията, все повече

...
Въпреки напредването на технологиите в медицина и фармацията, все повече
Коментари Харесай

Огнище - стар български обичай за лечение на душата и тялото

Въпреки напредването на технологиите в медицина и фармацията, от ден на ден хора се обръщат към нетрадиционните способи за лекуване на душата и тялото. Някои поглеждат в дебелите овехтели книги, защото не желаят да гълтам скъпата продукция, която бълват международните химически концерни. По нашите земи с изключение на с билки хората са се лекували без помощта на лекари и фармацевти.

Огнище се назовава остаряла българска процедура, в която личността е най-важното. Всеки човек е огнище, а всяко огнище има 3 съществени огъня, които го държат топло - духът, душата и тялото.

Лечението по този остарял български бит се основава на думите. Тяхната мощ се крие в това дали споделяме истината, дали лъжем, дали се опитваме да избегнем нещо и какви клопки слагаме, чрез словото. 

Обичаят е обвързван с наричането, изключително особено за българската национална традиция. Терапията Огнище води до персонални прозрения в посока смисъла на живота и ясните крачки към задачата.

В остарялото ни българско познание съществуват пет заръки, които са в основата на насладата и пълноценното живеене:

• Почит към корена
• Изричане единствено на правата дума - истината
• Разбиране в какво тъкмо си добър
• Следване на личния мирис
• Помнене, че единствено индивидът, който върви, има път. Коренът е паметта, обичта и основата за строеж. Изричането на истината е мощ да заявиш себе си. Пътят е осъзнато и непрекъснато развиване. Огнище не е терапия за утешение, а в противен случай - за разклащане, предизвикателство и устремяване. То е за хората, които желаят да трансформират живота си, като намерят най-правилния свой път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР