Въпреки намаляването на емисиите на вредни вещества през миналата година

...
Въпреки намаляването на емисиите на вредни вещества през миналата година
Коментари Харесай

В повече от половината европейски градове въздухът е замърсен

Въпреки намаляването на излъчванията на нездравословни субстанции през предходната година заради въвеждането на карантинни ограничения в Европа, повече от половината европейски градове към момента страдат от замърсяване на , оповестява The Guardian, базирайки се на свежи данни, събрани от Европейската организация за околната среда (EEA).

Според английския вестник ведомството е анализирало данни за качеството на въздуха в 323 града на континента за 2019 и 2020 година и е открило, че единствено в 127 от тях - т.е. 40% - равнището на прахови частици с диаметър по-малък от 2,5 микрона (PM2, 5) не надвишава рекомендациите на Световната здравна организация (СЗО) по отношение на тяхната оптималната централизация в атмосферата. Частиците PM съставляват най-голямата опасност за човешкото здраве от всички съществени замърсители на въздуха - в цяла Европа те предизвикват над 400 хиляди преждевременни смъртни случаи годишно, припомня колумнистът на The Guardian, предава организация Фокус.
 Германия е нарушавала европейските стандарти за непорочност на въздуха Германия е нарушавала европейските стандарти за непорочност на въздуха
Германия систематично е нарушавала европейските стандарти за непорочност на въздуха, постанови Европейският съд. Между 2010 и 2016 година стра...

Според ЕИП въздухът е изключително мощно нечист в Източна Европа, където въглищата към момента се употребяват интензивно за произвеждане на сила: измежду изследваните градове полският град Нови Сач заема първо място по замърсяване на въздуха, а хърватският Славонски Брод третото място. На второ място се класира италианската Кремона, където нарасналата централизация на замърсители се основава от индустриални предприятия, както и особеностите на локалната география, написа The Guardian. Както се отбелязва в обявата, „ най-чистите “ европейски градове са Умео (Швеция), Тампере (Финландия) и Фуншал (Португалия).

Данните, предоставени от ЕИП, отразяват единствено междинната централизация на замърсители в атмосферата за две години и не обгръщат всички градове в Европа, защото съответните измервания не се правят постоянно на всички места, съгласно публикацията на английския вестник. В допълнение, изследването не включва английските обитаеми места, защото държавното управление на Обединеното кралство преди този момент реши да приключи участието си в ЕИП - макар че редица други европейски страни отвън Европейски Съюз, в това число Турция, Швейцария и Норвегия, към момента са членове на ЕИП.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР