Въпреки наложените от Запада санкции президентът на Русия Владимир Путин

...
Въпреки наложените от Запада санкции президентът на Русия Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин: Убеден съм, че Русия я очаква добро бъдеще

Въпреки наложените от Запада наказания президентът на Русия Владимир Путин е изразил оптимизъм за икономическите вероятности пред страната на днешната среща с представители на бизнеса, заяви ДПА.

" Убеден съм, че Русия я чака положително бъдеще ", сподели Путин на среща с представители на бизнес асоциацията " Деловая Россия ", излъчена по малкия екран.

Путин означи, че има някои стопански проблеми, които би трябвало да бъдат преодолени, само че веригите за доставки последователно се завръщат към естественото си действие.

" Това е изумително. Дори за мен ", сподели Путин.

Суровите наказания и отдръпването на доста западни компании от съветския пазар след огромната военна инвазия в Украйна през февруари 2022 година доведоха до стесняване на стопанската система на страната.

Путин обаче твърди, че отдръпването на западни компании е " шанс на фона на нещастието ", защото е основало нови ниши за съветски производители.

Малко след началото на войната съветското държавно управление сътвори специфична комисия, която да утвърждава продажбата на благосъстоятелност на задгранични вложители. Оттогава доста западни компании са продали активите си в Русия на доста по-ниска цена, в сравнение с е цената им.

Путин съобщи през днешния ден, че не желае компании, които са закрили производството си в Русия да бъдат " възнаградени с капитал " за напускането на съветския пазар.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР