Въпреки нагласата на политическия елит да заметат провеждането на референдума

...
Въпреки нагласата на политическия елит да заметат провеждането на референдума
Коментари Харесай

И да не помислят да замитат референдума, алармират от Възраждане

Въпреки настройката на политическия хайлайф да заметат провеждането на референдума за опазване на българския лев под килима, то подобен ще има. Това разгласи организационният секретар и народен представител от " Възраждане " Деян Николов на брифинг в Народното събрание.

Той изясни, че в началото са били импортирани в Народното събрание над 600 000 подписа, като предходна и процедура за инспекция на подписите върху хартиените носители. Подписката била изпратена и в ГРАО и е почнала инспекция на всички данни за подписите в референдума. Проверката даже е завършила и годните подписи са над 470 000, с което можем да кажем, че референдум за опазване на българския лев ще има, удовлетворен е Деян Николов.

Николов прикани депутатите да спрат да се вършат, че няма да има такава самодейност. Той се притеснява, че новото ротационно държавно управление Денков/Габриел ще се опита да спре референдума, само че от групировката на Костадин Костадинов са подготвени да противодействат и да ги спрат, в случай че има такива дейности.

" Възраждане " изчакват формалния протокол от ГРАО, като до 7 юли Народното събрание е задължено да излезе с решение за референдума. 60% от българите желаят да се резервира българския лев, регистрира Деян Николов и увери, че референдумът е закономерен.

" Възраждане " настояха да вземат участие и в основаването на подкомисията в Народното събрание за определяне на всички обстоятелства и условия към снемането на депутатски имунитети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР