Въпреки кризата популярната българска изба New Bloom Winery инвестира в

...
Въпреки кризата популярната българска изба New Bloom Winery инвестира в
Коментари Харесай

New Bloom Winery инвестира в нови лозя въпреки кризата

Въпреки рецесията известната българска маза New Bloom Winery влага в още лични лозови масиви. Производителят усили лозята си от 6000 на 8000 дка. Новите насаждения граничат с наличните в региона на Правище. Още нещо - сега на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира, което обогатя портфолиото на New Bloom Winery. Досега винарната се отличаваше с потреблението на малко познати сортове като немските Дорнфелдер и Регент. Освен тях избата има виновност и от други 10 сорта измежду които Шардоне, Совиньон блан, Сира, Каберне Совиньон, Мерло. Но точно Дорнфелдер и Регент се трансфораха във визитна картичка на New Bloom Winery. Тя е първата, която ги засади в тероара на Тракийска равнина и дават неповторими резултати като участват във винените марки PIXELS и Face 2 Face, в междинния и висок ценови сегмент.



„ Работата с потвърдено лични масиви е залог за обезпечаване на качествено вино, а и избата се обогатява с два обичайни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече знание за екипа и е извънредно скъпо “, заключи основният енолог Владимир Влъчков.

Основна цел на New Bloom Winery е да прави „ вкусни виновност “ за другите консуматори – от прохождащия винолюбител до най-претенциозния познавач. От години избата работи за налагане на тероара на Тракийска равнина, за който специалистите са твърдо уверени, че се отразява неповторимо даже и на познати сортове. С направената договорка винарната завърши капиталовата си цел за пет години да усили личните лозя. Така се трансформира и в водач от производителите по лични лозя в района. „ Определено виждаме повишение на винената просвета и засилен интерес към нови винени райони и сортове. Тук значима роля изиграха и самите производители. Те, като включително включваме и нашата маза, би трябвало да продължат да поставят всички старания да вършат вкусни, уравновесени виновност в уместно съответствие цена-качество “, допълват специалистите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР