Въпреки краткото затишие, нередностите в градския транспорт на Пловдив, отново

...
Въпреки краткото затишие, нередностите в градския транспорт на Пловдив, отново
Коментари Харесай

Скандален случай: Ето какво направи кондуктор на ученик в Пловдив

Въпреки късото мъртвило, нередностите в градския превоз на Пловдив, още веднъж са тематика с нараснало внимание. Има редица материали на всевъзможни грозни и нелицеприятни случки – от пушене в транспортните средства до унижение на пасажери. Вниманието бе привлечено от описа на жена, свидетелка на непозволено деяние от страна на чиновник от градския превоз, написа TrafficNews.

В сряда вечерта, към 18 часа, Стела се качила в рейс N66 в посока квартал „ Христо Смирненски”. Близо до Търговската гимназия, в транспортното средство влезнали група възпитаници – всички с карти за пътешестване. Едно от момчетата обаче отключило гнева на кондуктора.

„ Детето имаше в себе си 4 карти – 3 остарели и една настояща. Без да види, момчето подаде изтекла. Усети се и поправи грешката си. Тогава кондукторът го попита какъв брой карти има и хлапето му ги сподели. Служителят ги взе и върна единствено настоящата. Останалите три отхвърли да върне. Тогава стартира спор сред него и детето, което си искаше назад документите. Служителят му увеличи звук и тогава се намесихме ние – останалите пътници”, споделя Стела.

Спорът прерастнал в скандал. Служителят на рейс N 66 по всякакъв начин отказвал да върне картите с претекста, че „ по този начин му било подредено от шефовете”.

„ Това е 13-14 годишно дете. Картите съдържат фотография и три имена. Вписано е и учебното заведение. Това си е документ и с него може да се злоупотреби”, споделя още пловдивчанката.

Тези думи тя споделила и на кондуктора, който безочливо я попитал: „ Ти коя си, ма? На забавна ли се правиш?”. Това разгневило и останалата част от пасажерите. Всички почнали да пазят детето и дамата. Шофьорът също се намесил, само че заел страната на сътрудника си.

„ Обиди всички, вика да млъкнем и съобщи, че картите няма да бъдат върнати. Слизайки от автобуса в Смирненски, две дами ми описаха, че преди два дни същият лидер не спрял на спирката след прелеза на „ Пещерско шосе”, а чак на светофара. Тогава светело алено и с цел да не губи време там отворил вратите. Недопустимо. Утре може да е друго дете. Не се знае тези хора какво могат да създадат, приказваме за дете”, споделя още Стела.

Жената е съумяла да снима регистрационния номер на транспортното средство. Пловдивчанката се надява, способените органи и мениджърите на компанията – транспортьор, да се самосезират и въпросните чиновници да понесат глоба. Картите пък да бъдат върнати, макари и невалидни, на притежателят им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР