Въпреки числения си превес, по-многобройната чужда армия от фенове яде

...
Въпреки числения си превес, по-многобройната чужда армия от фенове яде
Коментари Харесай

Гръмна Сега! Жесток Масов Побой С Бившия На Златка Мма Боецът Георги!

Въпреки числения си превес, по-многобройната непозната войска от почитатели яде огромен пердах. Оказа се, че групата от София е била единствено от бойци и кикбоксьори от военен клуб „ Сектор Б ”.

Побоищата се развихриха вечерта на 10 юли на улица „ Вентурска ” в остарелия град. Феновете от София, които пътуваха за мача на „ Левски ” с словашкия „ Ружомберок ” от Лига Европа, били седнали в едно от заведенията навън. Изведнъж ги атакували повече от 100 души, без никакви отличителни знаци на футболен тим. По-късно се оказало, че нападателите са поляци от „ Краковия ”, минаващи оттова на път за гостуването на техния тим в Дунайска стреда.

В групата имало и хулигани от агитката на холандския „ Аякс ”, побратими с поляците.

Те си мислели, че имат против себе си по-слаб и по-малоброен съперник, дошъл единствено с един рейс. Вместо това обаче се натъкнали на добре тренирани бойци от София. Повечето се приготвят в бойния клуб „ Сектор Б ” към агитката на „ Левски ”. Начело бил Георги Валентинов, който беше избраник на Русата Златка, преди плеймейтката да го зареже и да отиде при Благой Георгиев – Джизъса.

В групата бил и европейският първенец по кикбокс Даниел Илиев, единствено преди няколко седмици той отбрани купата си в Манчестър. Сега двамата с Валентинов стремително организирали групата за отпор против нападателите. Вкарали в приложимост столове и маси от заведението, с които налагали тези по главите. Потресаващите фрагменти от погрома обиколиха целия свят, написа Блиц.

Един от участниците от българска страна свидетелства пред столичен седмичник: „ Всички бяхме със сините фанелки и шалчета на „ Левски ”, не сме се крили кои сме и от кое място идваме. Седнахме на центъра, дори и не сме пили концентрат, поръчахме единствено по една бира или кола. Изведнъж ни нападнаха най-малко 100 души, облечени в черни фанелки. Не знаехме кой ни атакува и с кого се бием! Чак по-късно разбрахме, че това са поляци… ”.

Същият източник добави, че словашката полиция бързо е открила доста бързо виновниците за случая. „ Собственикът на заведението и личният състав персонално свидетелстваха пред управляващите, че българската група е била атакувана изведнъж. Същото се видя и при прегледа на записите от камерите. Затова задържаните от нашите бяха освободени още на идващия ден, защото се разбра изрично, че сме работили при самозащита ”, споделя той. Ден по-късно всички отидоха на мача в Ружомберок, където „ Левски ” победи с 2:0.

Сините почитатели са се отървали и без съществени пострадвания, за разлика от поляците и холандците. Най-малко 10 от тях са постъпили на лекуване в болница и не могли да стигнат до Дунайска стреда.

В началото на седмицата седем хулигани от „ Краковия ” и „ Аякс ” бяха наказани да лежат по шест месеца в словашкия затвор. „ Съдът реши да наложи тези наказания на обвинените, както във връзка с сериозния темперамент на техните дейности, по този начин и като общо възпиращо средство за в бъдеще ", заяви представителят на съда в Братислава. Освен това наказаните са със възбрана да посещават спортни събития в Словакия за идващите три години.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР