Въпреки че в момента не излизат нови филми по кината

...
Въпреки че в момента не излизат нови филми по кината
Коментари Харесай

Режисьорът на "Възвишение" разказва голата истина за група "Жигули"

Въпреки че сега не излизат нови филми по кината (а и те кретат страхливо на фона на пандемията), такива въпреки всичко се произеждат. Две нови български продукции започнаха фотоси в последната няколко дни.

Режисьорът на един от най-успешните родни филми в последните години " Възвишение " - Виктор Божинов (от който в идващите години чакаме да осъществя и план по " Чамкория " ) даде началото на " Голата истина за група Жигули ".

Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно на върха на славата си. С времето усетите на публиката се трансформират, а бандата е изцяло забравена. В сегашния миг членовете ѝ са изпокарани между тях, всеки от тях живее напълно друг живот и тъне в неопределеност. Но неочаквано телефонно позвъняване ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат още веднъж, съвсем принудително. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със комплицираната задача да поведе " Жигули "  отново към триумфа, само че с всеки минал ден задачата стартира да наподобява все по-невъзможна. В останалите функции ще забележим Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). 

Жанрово " Голата истина за група " Жигули " е комедия. „ Смятам, че през идната година хората ще имат потребност от повече смях и усмивки. Целта на „ Голата истина за група Жигули "  не е да даде на феновете единствено и само развлечение. Искаме чрез положително въодушевление да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме опция да работим, даже и в тази комплицирана конюнктура, а екипът, който сме събрали, подсигурява филм на високо равнище, който няма да ви остави равнодушни “, споделя режисьорът Виктор Божинов, който е работил и върху сериалите " Под прикритие ", " Връзки " и " Стъклен дом ". 

Оператор е Антон Бакарски, а снимачният развой ще продължи до края на август из цяла България, само че най-знаковите подиуми ще бъдат снимани в Бургас. Всеки, искащ да попадне в кадър от кино лентата, може да опита да стане част от него по време на снимането на живото осъществяване на група „ Жигули “ от 18:00 часа на 6 август, в границите на фестивал, провеждащ се на морската гара в Бургас. " Голата истина за група Жигули "  се чака да излезе по кината у нас през 2021 година

1 август бе денят на първата клапа за новия филм на режисьора Мартин Макариев, нашумял с " Диви и щастливи " и " Привличане ". От екипа не разкриват детайлности от сюжета на " В сърцето на машината ", само че прецизират, че историята по автентичен случай е отдадена на човещината, която може да вирее на най-неочаквани места. В основните функции ще забележим Александър Сано, Христо Шопов, Юлиан Вергов, Христо Петков и други

В техническо отношение " В сърцето на машината "  ще е първият български филм, сниман в 4К и HDR качество, което разрешава по-голям контрастност и набор от цветове. Премиерата му също ще е през 2021 година, а пропагандатор е компанията на Александър Сано " Силвърнойз ООД ", която през последните месеци реализира забележителни резултати с пътуващо автокино.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР