Въпреки че цялото компютърно общество е развълнувано от появата на

...
Въпреки че цялото компютърно общество е развълнувано от появата на
Коментари Харесай

Излезе новият рейтинг на процесорите по съотношение цена/производителност

Въпреки че цялото компютърно общество е разгорещено от появяването на новите процесори на Intel, редица консуматори, подбиращи си нов най-подходящ централен процесор, имат лимитирани финансови благоприятни условия. Най-доброто решение в сходен случай е да се закупи чип, чиято изчислителна мощ е най-висока спрямо неговата цена. Популярният уеб портал TechPowerUp разгласява преглед на новия флагман на Intel, в който включи обновената версия на рейтинга на процесорите съгласно съотношението цена/производителност. За база на целия рейтинг е взет точно i9-9900K.



Новата ранглиста демонстрира, че по този параметър процесорите на AMD доста превъзхождат процесорите на Intel. Въпреки че като цяло продуктивността на чиповете на AMD е по-ниска, тяхна цена може да се окаже решителен фактор при избора на нов процесор. Разбира се, за хората които не се интересуват от икономии и желаят оптималната продуктивност, решенията на Intel са по-добри.

Съвсем скоро се чака нова борба на процесорните колоси. Intel би трябвало да показа на пазара своите младши процесори от 9-то потомство, а AMD дава обещание през първата половина на 2019 година да анонсира серия 3000 на своите нови процесори Ryzen, основани на ядрото Zen 2, създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР