Въпреки че повечето дакели са приблизително със същия размер като

...
Въпреки че повечето дакели са приблизително със същия размер като
Коментари Харесай

Дакелите разбират ли се с котки?

Въпреки че множеството дакели са почти със същия размер като котките, това не значи безусловно, че постоянно ще се схващат между тях. Дакелите по темперамент са много упорити и любознателни, което от време на време не подхожда на затворената персона на котката. Дали вашият дакел и котка се схващат зависи от техния характер, опит и генезис.

Ако вашите домашни любимци са социализирани дружно от първия ден, е по-вероятно да се схващат добре между тях. Бъдете деликатни, в случай че историята на вашето куче е незнайна, защото дакел, който не е бил социализиран с котки, може да нападне или даже да убие котка. Дакелите са ловни кучета и техният инстинкт да преследват и ловуват други дребни животни може да бъде необикновено мощен.

Инстинктът на дакела да тормози или даже да наранява други домашни любимци като котки, гризачи или птици може да бъде изумителен. Понякога котките обичат да нервират и да се нахвърлят върху опашката на дакела, изключително в случай че е малко кученце. Когато това се случи, отвлечете вниманието на котката с игра като въже или топка. Но в никакъв случай не би трябвало да оставяте двете животни уединено дружно когато ви няма.

Ако сте закупили дакел, когато е бил кученце и котката ви към този момент е била в къщата, има възможност той да се държи добре, защото вашето кученце ще одобри, че котката е стопанинът на дома. Но в случай че запознавате котката си с по-възрастен дакел, има няколко стъпки, които би трябвало да предприемете, с цел да гарантирате, че всички живеят щастливо.

Метод за запознанства с дакел и котка

Котките рядко съставляват заплаха за кучетата, само че може да е противоположното. Един човек може да държи дакела на каишка, до момента в който другият може да държи котката. Ако котката не демонстрира признаци на отбрана, като извърнат тил и съскане, оставете котката да се движи. Когато дакелът е спокоен с котката, можете също да го оставите и да помолите кучето да седне или легне, до момента в който котката подуши.

Ако кучето пренебрегва котката, поздравете го и го наградете. Ако вашето куче е прекомерно захласнато от котката, пробвайте способ за десенсибилизация. Този способ включва опити за понижаване на реакцията на вашия дакел към котката посредством последователно десенсибилизиране.

Разделете и двата домашни любимци и ги поставете в обособени стаи един от различен, като поставите врата на вратата. Уверете се, че имат всичките си ресурси в стаята със себе си, като храна, място за спане, кутия за боклуци и така нататък Позволете на кучето за малко да види котката през вратата и по-късно го помолете да се концентрира върху нещо друго, като да вземем за пример играчка или тон.

Ако вашето куче може да концентрира вниманието си другаде, поздравете го. Позволете на кучето да види котката няколко пъти денем, само че се пробвайте да бъде малко.

Може да е потребно да храните всеки домакински любим от двете страни на затворена врата по едно и също време, тъй че и двамата да се асоциират с миризмата на храната или даже да разменят спалното долни дрехи, с цел да могат да свикнат с миризмата на другия.

Правейки това за избран интервал от време, от време на време часове, дни, дни, седмици или месеци, зависи от кучето, кучето би трябвало да загуби интерес към котката и да свикне да има котка в близост.

 Дакел

Ако въвеждате дакел в къща, където към този момент живее котка, значимо е да се уверите, преди да го извършите, че вашата котка знае, че има предпазено място, непокътнато единствено за нея. Уверете се, че вашето куче в никакъв случай не влиза в тази зона. Идеалното място е котешко дърво или легло върху етажерка, защото котките обичат да се катерят.

Дръжте котешката тоалетна надалеч от дакела, защото котките обичат да се усещат в сигурност, когато отиват до там, а от време на време кучетата обичат да ядат котешки изпражнения.

Винаги дръжте настрана купичките за кучешка и котешка храна. И двете животни са склонни да се приближават до купата на другото и да ядат от нея, което може да подлуди другите, изключително кучетата, които могат да бъдат доста предпазени от храната си.

Ако към този момент притежавате дакел и мислите да си вземете котка

Заведете дакела в къщата на другар, където живее котката, и вижте по какъв начин кучето ви реагира. Постоянно ли гледа котката и ръмжи? Той лае ли по котката?

Опитва ли се да нападне котката? Ако е по този начин, това са ясни признаци, че вашият дакел може да не е подобаващ за живот с котка. Ако вашето куче остане относително умерено, само че просто любопитно, това е добър знак, евентуално може да живее с котка в един дом.

Вижте още:

- Как да сприятелим котка и куче;

- Как се гледа дакел;

- Хранене на дакел;

- Дресура на дакел;

- Обяви и цени за дакели.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР